Boxzak Training

Boxzak Training


BOXZAK/PADS TRAINING!

DE training om lekker stoom af te blazen!

Er is geen beter geluid om te horen dan het geluid van synchronische stoten op een boxzak? Heerlijk toch? Ik weet nog goed toen ik voor het eerst op een boxzak sloeg 13 jaar geleden als 17 jarige puber. Ik neem jullie mee terug naar de zomer van 2008. Het is augustus en erg warm. Ik ben verbrand door de zon door het niet goed insmeren van mijn lichaam.

Mijn 1e kickbox training

Ik kom thuis eet een bord spaghetti en maak me klaar voor iets waar ik al een tijdje aan zit te denken om te gaan doen. Vanavond is de avond dat ik voor het eerst naar een sportschool zal gaan, omdat ik wil leren om voor mezelf op te kunnen komen en graag fysiek en mentaal sterker wil worden.

Het is 18:45uur. Ik kom als mager en onzeker mannetje maar toch vrij fit door het basketballen de sportschool binnen wandelen bij sportschool Universe in Drunen. Binnen gekomen zit er een grote kale man achter de bar. Martin heet hij. Ik vraag hem; goedenavond is het goed dat ik een proefles kickboxen kom meedoen. ”Natuurlijk” zegt hij, de les is boven en begint over 10 minuten.

Ik loop naar boven en ik ga zitten in de kleine kleedkamer die stinkt naar gebruikte handschoenen en zweet. Het is nog niet druk en er zitten 2 jongens te wachten. Ik weet niet wat ik kan verwachten en ben een beetje zenuwachtig. 10 minuten later begint de les en ik merk tijdens de training dat ik er mijn energie en frustratie enorm in kwijt kan en weet nu al dit is iets voor mij!
Elke keer dat ik de zak of pads raak komt er een bepaald soort woede en frustratie uit mij die zich al lang in mij schuil houdt.

De trainer zegt tegen me; waarom ben je zo agressief en lomp? Deze vraag kan ik niet goed beantwoorden, dus ik zeg: hoezo? Dat is toch juist goed? Alle opgekropte woede die de afgelopen jaren zich heeft genesteld in mijn lichaam en geest, krijgt eindelijk ruimte om eruit te komen. Heerlijk!

Na de training kom ik beneden en vraagt Martin aan mij: en? Hoe ging het? ”Super” zei ik en ik vraag om een inschrijfformulier. Thuis gearriveerd ben ik natuurlijk razend enthousiast en ik kan niet wachten om het inschrijfformulier in te vullen.

Mijn ouders zijn een beetje sceptisch en vinden dit geen goede sport en stemmen niet meteen in. In deze tijd heeft de sport nogal een slechte naam gehad, omdat iedereen denkt dat elke kickboxer of boxer een “crimineel” is. Wat overigens niet waar is!

Een week later koop ik een boxzak voor thuis en train daar dagelijks op naast de trainingen op de sportschool op mijn kleine zolder kamer. Ik ben super gemotiveerd om snel sterker, fitter, groter en zelfverzekerder te worden en zal al snel meer voor mezelf durven opkomen.

Kickbox heeft mijn leven veranderd

Nu 13 jaar later verdien ik grotendeels mijn inkomsten met het geven van kickbox & boxzak trainingen! Ik help kinderen & volwassenen om fitter, sterker en zelfverzekerder te worden. De sport heeft zoveel voordelen of je nu jong of oud bent, beginnend sporter of gevorderd.

Boxzaktraining of Kickboxen biedt altijd oneindige uitdaging en brengt je uit je comfortzone waardoor je zult groeien als sporter maar ook zeker als persoon! Ik heb veel aan deze sport te danken zowel privé dan zakelijk.

De boxzak trainingen zijn voor iedereen toegankelijk en zijn op elke dinsdag & donderdag. Let op; het zijn uitdagende trainingen waarbij je aan de bak zult moeten! U kunt vrijblijvend een gratis proefles volgen.

Leeftijd: vanaf 13 jaar

Tarieven

 

 


TRAINER

NICK RAUWERDA 

Start now
Not tomorrow
Tomorrow won’t make
any difference you will as tired
as you’re now
GYMAHOLIC

WIL JIJ DEZE TRAINING ERVAREN?

SCHRIJF JE DAN NU IN VOOR EEN GRATIS PROEFLES.

Impressie van de boxzak training