Nick Rauwerda

Nick Rauwerda

PT  – Owner

 

Leuk dat je een kijkje neemt op onze website! Mijn naam is Nick Rauwerda – 29 jaar oud en opgegroeid in Drunen. Eigenaar en (personal) trainer van NR Sports.

Waar het allemaal begonnen is

Van jongs af aan ben ik al bezig met sport. Ik beoefende dagelijks sporten zoals judo en basketbal. En niet zonder succes, ik wist verschillende prijzen en kampioenschappen in de wacht te slepen. Maar er ontbrak iets. Op mijn 18e ging ik met het basketbal team op kamp. Een van de activiteiten was een kickbox clinic, mijn eerste ontmoeting met de sport. Vanaf dat moment wist ik, dit wil ik doen!

Na het seizoen te hebben afgemaakt startte ik met kickboxen bij Sportschool Universe en later bij Team Beekwilder-Noudri. Inmiddels zijn we alweer 9 jaar verder. De sport geeft mij rust en meer zelfvertrouwen. Inmiddels heb ik 4 wedstrijden gedraaid en er zullen er binnenkort nog meer volgen.  Toen ik 6 jaar geleden in 2013 uit de Mariniers opleiding stapte, 3 weken voor het einde, voelde ik me verloren en als een faillure.

De juiste keuzes maken

Voordat ik begon met deze opleiding was ik een persoon die altijd de verkeerde keuzes maakte en niet wist wat zijn doel en weg in het leven was. Nadat ik van mijn HBO studie was weggestuurd, omdat ik geen mentaliteit had en met andere dingen bezig was was er weinig licht aan het einde van de tunnel. Ik was verdwaald, niet helder denkend en zo ging ik door het leven. Drank, drugs in aanraking met de Politie en een verkeerde omgeving waarin ik me heb laten leven in plaats van mijn eigen koers te varen.

Toen de wanhoop nabij kwam en er écht iets moest veranderen heb ik me impulsief aangemeld bij het Korps Mariniers. Deze opleiding is een van de zwaarste militaire opleidingen van Nederland (was ik me niet echt bewust van).

Alles = mindset

Ik wist niet waar ik aan begon en ben me gaan voorbereiden door veel te trainen. Ik had weer een doel! Een uitweg! Toen de opleiding begon wist ik niet wat me overkwam en de kaderleden wisten wel raad met een stoer mannetje zoals mij die dacht het wel even te doen. Niet dus.. in deze opleiding heb ik mijzelf op alle fronten leren kennen, zowel fysiek maar vooral mentaal. Met de nadruk op mentaal! Alles = mindset.

Nadat ik niet helder denkend door slaaptekort en een lage mentale weerbaarheid tijdens een knak moment uit de opleiding was gestapt merkte ik na een aantal maanden dat ik een compleet ander mens was. Gedisciplineerd, volhard, respectvol en had een heel andere denkwijze. Natuurlijk voelde het als falen en voelde ik mij maanden klote, maar het universum wilde blijkbaar dat ik een andere weg in sloeg. Het Korps was mijn uitweg voor een nieuw begin!

Waar het is begonnen!

Een klein jaar na de opleiding na veel te hebben nagedacht over wat ik wilde en na het afronden van de opleiding(en) tot personal trainer, ben ik voor mezelf begonnen. NRsports was geboren! Ik was eraan gewend om dagelijks fysiek bezig te zijn in de vorm van hardlopen, krachttraining en kickboxen. Waarom deze passie dan niet overbrengen in het begeleiden en helpen van mensen?

Ik begon buiten op een grasveldje bij Onder De Bogen in Drunen en in een kleine gymzaal (de Brug & Onder De Bogen) zonder faciliteiten een training te geven aan een klein groepje mensen. Ik vocht in die tijd ook Kickboxwedstrijden, waardoor ik al enige naamsbekendheid had in mijn omgeving als sporter. Deze naamsbekendheid werkte in mijn voordeel.

Na vele tegenslagen in het begin en weinig klanten bleef ik doorzetten (dit was wat ik immers gewend was). Ik was vastberaden dit zal en MOET slagen! Ik zal nooit meer stoppen! Was het motto. Met deze mentaliteit groeide NRsports langzaam en werd het tijd om op mezelf te gaan wonen in Heusden met daarin een kleine PT studio van 4 bij 4 m². Zeer primitief, maar ik was tevreden met wat ik had. Kleine stappen zijn ook stappen.

Hier bouwde ik langzaam naamsbekendheid en een klantenbestand op. Na 6 maanden heb ik de mogelijkheid gekregen om uit te gaan breiden met een grotere ruimte van 150m² op de Scheepswerf. Vanaf toen was voor mij in één keer alles mogelijk en natuurlijk gingen alle remmen los. Een uitgebreid groepslesrooster, 1-1 trainingen, kleine groepjes etc. Ik had eindelijk de wind weer in mijn rug en focuste me volledig op NRsports. Ik was er letterlijk elke dag mee bezig!

Tegen de lamp gelopen

Uiteindelijk ging ik TE hard. Van dagelijks zelf kei hard uren trainen gecombineerd met training geven liep ik kei hard tegen de lamp.. een heftige overtraining (een vorm van een burn out). Een zware tijd waarin ik niet meer kon trainen, elke dag moe was (écht moe), slecht sliep, een depressief gevoel had en uit balans was geraakt vooral mentaal en daarnaast ook fysiek door alle zware belasting van die afgelopen tijd.

Altijd maar door willen gaan en altijd maar het uiterste willen van jezelf en de lat te hoog leggen zonder ontspanning en rust. Bewijsdrang naar de buitenwereld omdat ik die mening toen der tijd belangrijk vond. Na hier 2 jaar in te hebben gezeten en na veel dingen te hebben geprobeerd wat niet werkte om eruit te komen en vaak weer tegen de lamp te lopen werd het tijd om eruit te klimmen.

Leef je mooiste leven

Ik kwam op Facebook een post van Michael Pilarczyk tegen over een gratis life event “leef je mooiste leven” ik heb me hier toen gelijk voor aangemeld. Tijdens het event leerde hij de mensen in het publiek om de juiste vragen aan jezelf te leren stellen en om erachter te komen wie je nou echt bent en waarom je doet wat je doet. Ik kwam tijdens dit event ook voor het eerst in aanraking met meditatie/ademhalingsoefeningen. Dit doe ik nu dagelijks.

Na dit event kreeg ik een flinke boost en ben ik begonnen met het lezen van boeken en met persoonlijke ontwikkeling. Dit in combinatie met mediteren en de juiste balans te vinden tussen belasting, ontspanning en gezonde voeding. Dit was voor mij de uitweg om weer energie en plezier te krijgen in alles wat ik deed.

Buiten mijn comfortzone

Ik deed veel nieuwe dingen buiten mijn comfortzone, want daar is waar verandering zich bevindt. Niet in de altijd maar veilige haven varen en hetzelfde doen wat je altijd doet. Seminars/life events, opleidingen, cursussen noem maar op. Dit doe ik nu nog steeds en dit zal ik blijven doen! Op dit moment ben ik bezig met een opleiding bij The Public speaking Academy in Londen. Hier ga ik mezelf ontwikkelen tot een professioneel publiek spreker en ga dit dan toepassen in mijn eigen business. Dit is in het Engels, dus een grote uitdaging!

Zonder tegenslagen geen overwinningen! Zonder vallen geen opstaan! Met de juiste mindset kom je heel ver! Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb, wat ik doe en voor wie ik ben geworden en voor alle mensen in mijn omgeving waaronder vrienden, klanten en familie.

Er zitten nog vele plannen in mijn hoofd die ik de komende jaren ga waarmaken, watch me!

Ben je op zoek naar een sportschool waarin je:

 • Gemotiveerd wordt
 • Je zelfverzekerder en sterker wordt
 • Begeleidt en geholpen waar nodig wordt door iedereen
 • Je thuis kan voelen
 • Kei hard kan trainen om je doelen te behalen zonder excuses

Dan ben je bij NRsports aan het juiste adres!

“I’m strong because iv’e been weak
Im fearless because iv’e been afraid
Im wise because iv’e been foolish”

Ik geef om jou!!!

 

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag


Diploma’s

 • AALO fitness trainer level 1
 • AALO fitness trainer level 2
 • AALO fitness master
 • AALO personal trainer
 • AALO kettlebel trainer
 • AALO TRX suspension trainer

Contact

Email: info@nrsports.nl