Mika Blokland

Mika Blokland

Trainer 

Mijn naam is Mika Blokland – 17 jaar jong en ik sport nu sinds 3 jaar en een aantal maanden bij NR Sports.

Ik weet nog goed dat ik voor het eerst kwam binnenlopen bij een les kickboksen. Mijn moeder deed al een tijdje boxzak training en via haar ben ik eigenlijk bij Nick terecht gekomen. De sportschool is daarnaast ook maar op 2 minuten loopafstand voor mij. De eerste keer dat ik ging meedoen was ik een beetje zenuwachtig en wist eigenlijk niet helemaal wat ik kon verwachten. Ik was dan ook pas 13 jaar. Na een klein half uur mee te hebben gedaan wist ik gelijk dit is mijn ding en ik kan hier mijn energie in kwijt! Dit laat mij groeien en hier ben ik vrij om mezelf langzaam te ontwikkelen.

Het is allemaal begonnen met kickbox!

Ik begon met 2 keer in de week te kickboksen en dat werd al snel 5 keer in de week. Kickboxen, boxzaktraining, circuit training noem het maar op ik deed overal aan mee. Zoals Nick wel eens heeft gezegd Mika is bijna onderdeel van ons meubilair! Ik voel me hier inderdaad thuis. Na een tijdje hard trainen vroeg Nick of ik het leuk zo vinden om ook wedstrijden te vechten. Dat wilde ik natuurlijk graag een keer proberen maar hier moest ik nog wel harder voor gaan trainen specifiek gericht op wedstrijden. Veel pads, sparren en activiteiten buiten mijn comfortzone doen. Een wedstrijd kickboxen is dan ook zeker buiten de veilige comfortzone en ik moest hierop zijn voorbereid.

Uiteindelijk heb ik 5 wedstrijden gevochten. In bijna alle gevallen stond ik tegenover iets ervaarreden jongens die al veel meer wedstrijden hadden gedaan dan ze hadden opgegeven. Iets waar de organisatie/bond weinig controle op had om dat te controleren. Tegenwoordig is dit gelukkig iets beter geregeld. Dit resulteerde in dat ik niet alle wedstrijden heb weten te winnen maar ik heb er alles voor gegeven en veel van geleerd. Je moet er toch maar eens gaan staan!

Jezelf goed leren kennen!

Je leert jezelf hierbij heel goed kennen. Na 5 wedstrijden vond ik het even genoeg en ben ik me meer op school en op kracht training gaan focussen. Ik ben dan ook met de jaren fysiek maar ook mentaal flink gegroeid. Een jaar geleden ben ik Nick gaan helpen met het trainen van de kinderen. Iets ik wat gelijk leuk vond om te doen. Inmiddels ben ik begonnen met een opleiding sport en bewegen op het Koning Willem 1 college. Dit bevalt goed en past goed bij wat ik al doe. Hiervoor moet ik ook stage lopen en natuurlijk doe ik die stage bij NRsports. Dit doe ik nu ongeveer 8 á 9 uur in de week.

Ik verzorg op het moment verschillende trainingen zoals circuit, kickboxen en boxzak trainingen en zelfs al personal trainingen Kickboxen. Ik krijg van Nick veel kansen om mezelf te ontwikkelen en uit te groeien tot een goede trainer. Er is nog genoeg mogelijk en ik ben benieuwd wat er nog allemaal gaat komen. Ik ben in ieder geval op de goede weg en heb er plezier in! Hopelijk zie ik je snel bij een van mijn lessen!


Diploma’s

  • In opleiding bij NR Sports

Contact

Email: info@nrsports.nl