Burak Arli

Burak Arli

Trainer – NR Sports

Hallo leden van NRsports, mijn naam is Burak Arli en ik ben 22 jaar jong. Ik studeer momenteel op het Koning Willem 1 College sportacademie en ik zit nu in het examenjaar.

Vroeger als kleine jongeman hield ik al super veel van sporten en ging ik bijna net als alle andere jongens op voetbal. Naast het voetballen vond ik gymmen ook leuk op school. Naarmate ik ouder werd kwamen er sporten bij en ging ik ook Crossfitten en kickboksen. Op de middelbare school kon ik maar twee kanten op, ICT of Zorg en Welzijn. Aangezien Zorg en welzijn meer in verband was met sport heb ik daarvoor gekozen. Ook had ik al voor me dat ik na de middelbare school de sportopleiding ging doen.

Veel klasgenoten hadden vaak al in ogen om een opleiding te gaan doen waarbij ze veel konden gaan verdienen. Ik niet, ik koos iets wat ik met plezier en passie zou kunnen gaan doen en deed de sport en beweging niveau 2. Dit was een twee jarige opleiding die ik met twee vingers in de neus had gehaald. Ik had zo goed gepresteerd dat ik samen met een paar andere leerlingen een niveau over mocht slaan en direct mocht beginnen aan niveau 4.

Grotere uitdagingen

Niveau 4 was natuurlijk andere koek. Veel moeilijker, veel uitdagender, maar ook veel leuker. Het was niet alleen maar sporten en sporten, nee. Er kwam veel meer bij kijken. Het eerste jaar was eigelijk proeven van allebei de keuzes die je in het 2de leerjaar moest gaan maken. Er waren 2 keuzes BOS (Buurt, Onderwijs, Sport) en je had de richting SBG (Sport Beweging Coördinator).

Na het eerste jaar best lang getwijfeld om welke keuze ik zou maken maar uiteindelijk heb ik voor Sport Beweging Coördinator gekozen, omdat ik dat wat aantrekkelijker vond en ook meer die kant op zou willen gaan. Aangekomen in het 2e jaar moest ik verplicht stage gaan lopen bij een fitnessclub, dat was geregeld. Daarnaast wou ik een extra stageplek om meer ervaring op te doen en meer stage-uren te kunnen maken. Toen kwam ik terecht bij Nick waar ik voorheen al een tijdje heb getraind (kickboxen).

Direct de diepte in!

Na een goed gesprek met hem mocht ik een week later meteen beginnen met mijn stage. Ik had er super veel zin in! Met weinig ervaring op mijn eerste stagedag werd ik direct in het diepe gegooid door Nick en ik mocht een les voorbereiden genaamd: Tabata workout. Ik kreeg 1 uur de tijd en moest daarna direct de les uitleggen en ook geven. Ik vond het spannend maar achteraf gezien ben ik super dankbaar dat Nick dat heeft gedaan. Om meer ervaring te krijgen als trainer met Kickboxen heb ik ook een cursus padstrainer gevolgd. Hierdoor kreeg ik meer handigheid in het vasthouden van pads en het geven van trainingen. Kickboxen en boxzaktrainingen zijn namelijk een groot deel van het aanbod.

Tot de dag van vandaag leer ik elke week weer nieuwe dingen en heb ik momenteel zelfs mijn eigen Workout genaamd:The Arli Workout. Dit is een workout speciaal voor dames die ik ontworpen heb! Alle dames zijn hier super enthousiast over en het wordt steeds drukker. Ik bevind me momenteel in een goede omgeving waarin iedereen van elkaar kan leren en we elkaar helpen waar nodig. Tot slot zijn mijn toekomstplannen nog niet zeker, ik zit namelijk te twijfelen of ik iets wil gaan doen in combinatie met sport en zorg. Uiteraard wil ik mijn carrière als trainer/lesgever bij NR Sports voortzetten en wie weet waar de toekomst mij zal gaan brengen.

Bekijk onze trainingen:

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag


Ervaring

  • In opleiding bij NR Sports

Contact

Email: info@nrsports.nl